Geschiedenis

Johan Douchy werd gebeten door de wijnmicrobe tijdens zijn studies aan de Hotelschool ter duinen in Koksijde,

op 8 mei 1987 werd hij 3° in de prestigieuse concours de Sommelerie van het Franse huis Gilbey de Loundenne.

Na zijn studies in 1987 werkte hij 2 maanden op een kasteel in Margaux en vervolgens 6 maanden als Sommelier in een sterrenrestaurant. 


Na zijn legerdienst in 1988, waar hij als KRO les gaf in de technische school van de voeding besloot hij om samen met Katty Watté eerst in het huwelijksbootje te stappen om onmiddellijk daarna hun wijnwinkel te openen in Oostende.


In 1989 startten Katty en Johan op 21 jarige leeftijd met een kleine speciaalzaak aan de Koningstraat 56 te Oostende. Momenteel is de winkel er nog steeds en gemakkelijk bereikbaar

voor de mensen van het centrum.

In 1993 namen ze een grote beslissing door een Industriel gebouw te kopen in Oostende om zo uit alle streken van Europa wijn te kunnen invoeren.


Later in 1997 kwam er in het industriel gebouw ook een winkel bij die vandaag nog steeds open is en waar Katty en Johan meestal te vinden zijn. Katty doet de volledige boekhouding en facturatie en waar het kan staat ze klanten bij met raad over de aankoop van hun favoriete wijn.Onlangs kwamen de twee zonen Olivier en Laurent ook in de zaak als chauffeur, waar Olivier daarnaast ook helpt met de boekhouding en Laurent is verantwoordelijk voor de nieuwe webshop & website die hij volledig zelf runt.

Ze hebben alle twee ambitie om de zaak verder te zetten en binnen enkele jaren volledig over te nemen.
Sinds Augustus 2010 is de zaak op de industriezone gesplitst van de Koningstraat en werd er een besloten
vennootschap opgericht, met Johan, Katty, Olivier en Laurent. DOUCHY WIJNEN BV was born.